- Autor: l.fruhaufova
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 1700 |
Slanina anglická | 140 |
Cibule | 133 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 35 |
Zelí červené sterilované | 630 |
Smetana ke šlehání 31% | 195 |
Smetana ke šlehání 33% | 75 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 30 |
Mouka pšeničná hladká | 103 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, citonová šťáva, Halali
Energetická hodnota celkem: 19438 kJ
Bílkoviny (g): 388,
Tuky (g): 254,
Sacharidy (g): 170,
SAFA (g): 122,
Cukry (g): 73,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 1620 kJ
Bílkoviny (g): 32.3, Tuky (g): 21.2, Sacharidy (g): 14.2, SAFA (g): 10.2, Cukry (g): 6.1, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.9
Postup přípravy
Maso orestujeme na cibuli a slanině, přidáme zeleninu i s nálevem, okořeníme a vaříme až je měkké. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, omáčku propasírujeme, zahustíme moukou, zjemníme smetanou a dochutíme ctrónovou š´távou a cukrem.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.