- Autor: silva163
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná celozrnná | 150 |
Mouka žitná celozrnná | 150 |
Mouka pšeničná hladká | 50 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 220 |
Droždí | 3 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 5 |
Olej olivový | 10 |
Rajčata | 50 |
Česnek | 5 |
Eidam 20% | 100 |
Šunka kuřecí prsní výběrová | 100 |
Žampiony | 50 |
Mozzarella 45% | 50 |
Dochucovadla:
oregano, koření na pizzu
Energetická hodnota celkem: 7322 kJ
Bílkoviny (g): 103,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 249,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 46,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 915 kJ
Bílkoviny (g): 12.9, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 31.1, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 1.9, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Z 5 lžic teplé vody, cukru, mouky a rozdrobeného droždí si uděláme kvásek. Mouky přesyjeme a smícháme, přidáme k nim sůl, olivový olej, vykynutý kvásek a přidáváme vodu. Zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme v teple pod utěrkou půl hodiny kynout. Pasírovaná rajčata smícháme s prolisovaným česnekem a špetkou pizza koření. Šunky nakrájíme na menší kousky, žampiony na plátky a sýry nastrouháme a smícháme. Vykynuté těsto rozválíme a dáme na plech nebo do formy na pizzu. Potřeme jej rajčatovou směsí, které posypeme sýrem, dále na sýr dáme šunku a žampiony. Vše posypeme zbylým sýrem, oreganem a kořením na pizzu. Pečeme při teplotě 200°C necelých 20 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.