TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

celozrnná pizza

Zpět
  • Autor: silva163
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

oregano, koření na pizzu

Energetická hodnota celkem: 7322 kJ

Bílkoviny (g): 103, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 249, SAFA (g): 20, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 46, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 915 kJ

Bílkoviny (g): 12.9, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 31.1, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 1.9, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 0.6

Postup přípravy

Z 5 lžic teplé vody, cukru, mouky a rozdrobeného droždí si uděláme kvásek. Mouky přesyjeme a smícháme, přidáme k nim sůl, olivový olej, vykynutý kvásek a přidáváme vodu. Zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme v teple pod utěrkou půl hodiny kynout. Pasírovaná rajčata smícháme s prolisovaným česnekem a špetkou pizza koření. Šunky nakrájíme na menší kousky, žampiony na plátky a sýry nastrouháme a smícháme. Vykynuté těsto rozválíme a dáme na plech nebo do formy na pizzu. Potřeme jej rajčatovou směsí, které posypeme sýrem, dále na sýr dáme šunku a žampiony. Vše posypeme zbylým sýrem, oreganem a kořením na pizzu. Pečeme při teplotě 200°C necelých 20 minut.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři