- Autor: rybja
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jihočeský jogurt bílý (Madeta) | 150 |
Maliny | 50 |
Banány | 50 |
Vločky ovesné | 40 |
Energetická hodnota celkem: 1450 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 53,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Parfait je dezert, kdy se skládá postupně různé potraviny do skleničky. Moje začíná ovesnými vločkami, dále jakékoliv ovoce (čerstvé nebo mražené) např. maliny, jahody, banán, mango, ..., další vrstva bílý jogurt. A zase od začátku vrstvíme vločky, ovoce, jogurt až do vrchu sklěnky. Celé se to nechá odležet do druhého dne v ledničce. Je to výborné a jde to také udělat místo vloček z jakýchkoliv cereálií, piškotů a podobně, ale to už není tak zdravé :-).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.