- Autor: mdrozdova
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Psyllium | 2 |
Dýňová semínka | 50 |
Lněné semínko drcené | 90 |
Mandle | 70 |
Slunečnicová semínka | 140 |
Ovesné vločky jemné | 145 |
Javorový sirup | 3 |
Olej olivový | 5 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 350 |
Dochucovadla:
Sůl 8g, Psyllia 4 lžíce, vody 350ml, medu nebo javor.sirupu 2 lžíce, oliv.oleje 3 lžíce
Energetická hodnota celkem: 10104 kJ
Bílkoviny (g): 98,
Tuky (g): 169,
Sacharidy (g): 123,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 63,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 505 kJ
Bílkoviny (g): 4.9, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 6.2, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Semínka smícháme v misce,přidáme Psyllium, sůl, vodu, med, olej a pořádně promícháme. Vyberte si formu v které budete péct, já peču v takové té úzké na chleba, vyložím pečícím papírem, rozmíchanou směs přeliju, upravím (udusám, uhladím) a teď to hlavní: nechám do druhého dne odstát! Směs navlhne, spojí se. Druhý den peču cca 30 minut na 180 stupňů. Zkrátka do takové pěkné barvy. Je to takový zdravý chlebík. Určitě by šel i nasladko s nějakým sušeným ovocem, méně solí a více osladit, ale vyzkoušeno nemám.Ať chutná! Recept jsem našla a vyzkoušela podle stránek Maškrtnice. Má tam i spoustu dalších senza nápadů.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.