- Autor: 25566
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 15 |
Cibule | 70 |
Worcester | 5 |
Česnek | 10 |
Petržel - nať | 5 |
Hlíva ústřičná | 300 |
Kuřecí prsa bez kůže | 500 |
Dochucovadla:
kmín,sůl,pepř
Energetická hodnota celkem: 3383 kJ
Bílkoviny (g): 125,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 28,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 846 kJ
Bílkoviny (g): 31.3, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 7, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Kuřecí prsa lehce naklepeme. Maso ze všech stran osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme asi 20 minut v chladu odležet. Mezitím si připravíme náplň. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme a hlívu ústřičnou nakrájíme nadrobno. Na oleji necháme zesklovatět cibulku s česnekem, pak vmícháme hlívu a směs ochutíme kmínem, solí, pepřem a worchestrem. Vše za stálého míchání restujeme asi 5 minut a odstavíme z tepla. Nakonec do směsi vmícháme čerstvou petrželku. Kuřecí stehenní plátky naplníme směsí a sepneme jehlami nebo párátky tak, aby kůže zůstala na povrchu závitků. Pak závitky zprudka opečeme ze všech stran na oleji, přendáme je do zapékací mísy, podlijeme vývarem a vložíme do trouby. Pečeme asi při 180 °C přibližně 35 - 40 minut dozlatova. Během pečení závitky obracíme přeléváme vypečenou šťávou. Kuřecí závitky plněné hlívou ústřičnou podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.