- Autor: SlabyhoudPavel
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 25 |
Celer řapíkatý | 50 |
Jogurt bílý nízkotučný průměr | 25 |
Kečup | 25 |
Kuřecí prsa bez kůže | 200 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Cibule | 80 |
Celer bulva | 50 |
Mrkev mladá mražená | 150 |
Pór | 20 |
Sójová omáčka | 10 |
Dochucovadla:
Kmín mletý / drcený, mletý zázvor, sůl
Energetická hodnota celkem: 2137 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 36,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1069 kJ
Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 18, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Zeleninovou směs Mochovanka 350g (mrkev, celer, pórek, cibule na jemné kostičky) dejte do mikrovlny na 2x2 minuty, po rozmražení přidejte sůl na další 3 minuty. Na pánvi osmahněte s 15ml oleje kuřecí maso na kostičky (čím menší, tím "víc" masa na talíři bude) a po 3 min. přidejte změklou zeleninu. Během dalších cca 2 minut přidejte sojovku (10ml), lžičku kmínu a 1/4 lžičky zázvoru. Koření odstraní polévkovou "pachuť". V podstatě stejně to chutná se směsí na svíčkovou. Mokrá varianta (např. do tortilly): na závěr přidejte vodu, kečup a jogurt (stačí po 25ml) a povařte.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.