- Autor: ircza
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Uzená krkovice | 300 |
Česnek | 10 |
Cibule | 120 |
Olej olivový | 15 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 300 |
Brambory vařené | 750 |
Pohanka | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, majoránka
Energetická hodnota celkem: 8816 kJ
Bílkoviny (g): 81,
Tuky (g): 69,
Sacharidy (g): 279,
SAFA (g): 30,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 38,
Sůl (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 1763 kJ
Bílkoviny (g): 16.2, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 55.8, SAFA (g): 6, Cukry (g): 3.6, Vláknina (g): 7.6, Sůl (g): 2.2
Postup přípravy
Pohanku přelijeme horkou vodou a necháme 15 minut odstát. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené uzené maso, nakrájenou cibuli a drcený česnek. Vařené brambory rozmačkáme, přidáme pohanku, osmahnuté maso, cibuli a česnek, ochutíme majoránkou a solí. Vše promícháme a dáme do vymaštěného pekáče a při 200 °C zapečeme do růžova. Kontrabáš skvěle chutná s kysaným zelím nebo kyselou okurkou.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.