- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Slanina anglická | 100 |
Solamyl bramborový škrob | 5 |
Víno bílé suché | 20 |
Cibule | 200 |
Žampiony | 300 |
Kuřecí prsa bez kůže | 500 |
Rýže dlouhozrnná (uvařená) | 600 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Paprika červená | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, tymián, čerstvá hladkolistá petržel
Energetická hodnota celkem: 8035 kJ
Bílkoviny (g): 159,
Tuky (g): 59,
Sacharidy (g): 181,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 2009 kJ
Bílkoviny (g): 39.8, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 45.3, SAFA (g): 5, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Krůtí nebo kuřecí prsa nakrájíme na kousky, cibuli na drobno, papriku na kostičky, žampiony na tenké plátky, anglickou na kostičky. Na oleji orestujeme polovinu cibule s trochou tymiánu. Až cibule zesklovatí, přidáme maso (předem okořeněné zázvorem a tymiánem) a orestujeme. Osolíme a dáme stranou. Na výpeku orestujeme druhou polovinu cibule s anglickou slaninou (podle potřeby můžeme přidat trochu oleje). Až cibule zesklovatí, přidáme papriku, zarestujeme, a nakonec přidáme žampiony a také restujeme. Podlijeme vínem, necháme odvařit. Osolíme a přidáme směs masa s cibulí, promícháme a prohřejeme. Nakonec ve troše vody rozmícháme kávovou lžičku solamylu a vlijeme do směsi, promícháme a necháme ještě asi minutu provařit. Nakonec vmícháme čerstvě nasekanou hladkolistou petržel a ihned podáváme. Nejlépe s rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.