- Autor: Pernella1
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vlašské ořechy | 20 |
Smetana zakysaná 12% | 190 |
Hera | 20 |
Mouka pšeničná hladká | 300 |
Jablka | 600 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 8044 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 52,
Sacharidy (g): 313,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 75,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 670 kJ
Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 26.1, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 3.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Z mouky, tuku a kysané smetany zpracujeme křehké těsto. Necháme 30 minut odpočívat v chladu. Jablka nastrouháme nahrubo a promícháme s nasekanými ořechy , skořicí, případně přidáme rozinky nebo sušené brusinky. 2/3 těsta vyválíme dotenka, vyložíme s ním kulatou koláčovou formu o průměru cca 30 cm, naplníme ořechy a přikryjeme plátem ze zbytku těsta. Propícháme vidličkou, potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme dozlatova na 180 °C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.