- Autor: yanek
- Doba přípravy (min.): 1200
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 400 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 300 |
Droždí | 5 |
Sůl | 5 |
Energetická hodnota celkem: 5941 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 4,
Sacharidy (g): 293,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 594 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 0.4, Sacharidy (g): 29.3, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 0.6, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
DOMÁCÍ CHLÉB 3 hrnky hladké mouky, 1,5 hrnku vody, 0,5 lžičky sušeného droždí, 1,5 lžičky soli, drcený kmín. V míse smícháme všechny sypké suroviny – sůl, mouku, kmín a droždí. Poté přidáme vodu a znovu promícháme. Mísu s těstem přikryjeme folií a necháme 12 – 18 hodin kynout. Těsto vyndáme z mísy na pomoučněnou desku a přeložíme několikrát strany přes sebe. Pak ho posypeme moukou a necháme chvíli odpočívat. Následně těsto vytvarujeme do bochníku a necháme ještě hodinu kynout. Mezitím rozehřejeme troubu na 200°C a dáme do ní současně rozpálit litinový hrnec. Bochník dáme opatrně do rozpáleného hrnce a přikryjeme poklicí. Chleba takto pečeme 30 minut. Po půl hodině poklici sundáme a pečeme dalších 20 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.