- Autor: blueberry0666
- Doba přípravy (min.): 240
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůta bez kůže průměr | 300 |
Mrkev | 150 |
Celer bulva | 150 |
Pastiňák | 150 |
Masox (hotový výrobek) | 10 |
Zeleninová směs Royal mražená (Bonduelle) | 100 |
Dochucovadla:
masox, pepř, nové koření, bobkový list, chilly
Energetická hodnota celkem: 2542 kJ
Bílkoviny (g): 73,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 56,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 636 kJ
Bílkoviny (g): 18.3, Tuky (g): 2.3, Sacharidy (g): 14, SAFA (g): 1, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Do studené vody dáme krůtí maso (krk), celou cibuli i se slupkou, česnek, a očištěnou všechnu ostatní zeleninu v celku, koření a dvě kostky bujónu, zapneme vařič na nejnižší stupeň a vaříme cca 3,5 hodiny. Vývar nesmí bublat, jako brambory! Poté vývar přes cedník slijeme do druhého hrnce, maso obereme, zeleninu pokrájíme a vše dáme zpět do vývaru koření už nevracíme. Přidáme hrst mražené zeleniny s hráškem a kukuřicí. Povaříme ještě asi 5 minut, přidáme libeček
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.