- Autor: pajazupa
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka žitná celozrnná | 120 |
Hera | 40 |
Jablka | 1000 |
Rýžový sirup | 126 |
Rozinky | 40 |
Jáhly (v suchém stavu) | 500 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 15077 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 731,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 266,
Vláknina (g): 85,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 754 kJ
Bílkoviny (g): 3.4, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 36.6, SAFA (g): 1, Cukry (g): 13.3, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Jáhly 3x spařit vařící vodou. Ve 4. vodě povařit 1/2 hodiny, ponořené 5 cm. Přidat rozinky a 5 lžic rýžového sirupu. Narovnat na plech bez vymazávání. Nastrouhat jablka, smíchat se skořicí, narovnat na jáhly. Posypat žmolenkou - mouka, máslo, 3 lžíce sirupu. Péct asi 1/2 hodiny.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.