- Autor: luciedingova
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hrášek mražený | 100 |
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu) | 250 |
Bujón bohatý zeleninový Knorr (hotový výrobek) | 1200 |
Olej olivový | 30 |
Kuřecí stehno bez kůže | 500 |
Paprika červená | 180 |
Česnek | 20 |
Cibule | 200 |
Cibulka jarní | 200 |
Dochucovadla:
sůl, bílý pepř, šafrán
Energetická hodnota celkem: 9059 kJ
Bílkoviny (g): 131,
Tuky (g): 67,
Sacharidy (g): 258,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 25
Energetická hodnota na 1 porci: 1812 kJ
Bílkoviny (g): 26.2, Tuky (g): 13.4, Sacharidy (g): 51.6, SAFA (g): 6.2, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 5
Postup přípravy
Cibuli, česnek a papriky nakrájíme na kostičky, naťové cibulky na kolečka. V hrnci rozehřejeme olej a prudce v něm opečeme kuřecí stehna. Pak je osolíme, opepříme a vyjmeme. V horkém vypeku podusíme cibuli. Přidáme česnek, papriku i naťové cibulky a vše orestujeme. Potom přidáme rýži. Krátce podusíme, přisypeme šafrán, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Kuřecí stehna položíme na rýži a přikryté dusíme při nízké teplotě asi 35 minut. Na posledních 10 minut přidáme do hrnce hrášek. Stehna vyjmeme a rýži pikantně dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Vše dáme na talíř. Paellu můžeme ještě ozdobit petrželkou a plátky limetky Zdroj: Vareni.cz
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.