- Autor: ircza
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 300 |
Cibule | 100 |
Žampiony | 150 |
Parmezán 25% | 50 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Eidam uzený 45% | 40 |
Sójová omáčka | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř,grilovací koření
Energetická hodnota celkem: 3595 kJ
Bílkoviny (g): 102,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 19,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1798 kJ
Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 20.5, Sacharidy (g): 9.5, SAFA (g): 9, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Kuřecí prsa očistíme a mírně naklepeme. Z uvedených surovin připravíme marinádu, vložíme do ní prsa a necháme alespoň 1 hodinu uležet. Připravíme si 4 kusy alobalu, jejich střed potřeme slabě olejem, posypeme nakrajenou cibulí na plátky. Na cibuli položíme plátek masa, který zasypeme nakrájenými žampiony. Na žampiony rozdrobíme kousek parmezánu. Vše zabalíme v alobalolu do „měšce“, dáme na pekáček a 45 minut pečeme na 200 stupňů. Po 45 minutách nahoře rozevřeme alobal a na maso se žampiony dáme plátek uzeného sýra, vše vrátíme do trouby a pod grilem ještě 10–15 minut dopékáme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.