- Autor: Vejilk
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pohanka | 100 |
Jablka | 350 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 20 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 2618 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 3,
Sacharidy (g): 134,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 58,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 873 kJ
Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 44.7, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 19.3, Vláknina (g): 5.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Pohanku lámanku zalijeme vodou v poměru jeden díl pohanky a jeden a půl dílu vody. Necháme přejít varem (pouze 1 min) a pod pokličkou necháme dojít 15 min. Mezitím oloupeme a nastrouháme jablka, přidáme lžičku třtinového cukru a 2 lžičky skořice. Pohanku smícháme s jablky a máme výbornou snídani.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.