- Autor: cometcate
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Citronová kůra | 20 |
Kypřící prášek do pečiva | 5 |
Máslo čerstvé | 100 |
Gustin kukuřičný škrob | 15 |
Mouka pšeničná hladká | 80 |
Mouka špaldová celozrnná | 80 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 200 |
Bílek | 160 |
Dochucovadla:
Vanilkovy extrakt
Energetická hodnota celkem: 9551 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 84,
Sacharidy (g): 333,
SAFA (g): 56,
Cukry (g): 208,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 796 kJ
Bílkoviny (g): 3.2, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 27.8, SAFA (g): 4.7, Cukry (g): 17.3, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
1. Předehřejte troubu na 180°C a vymažte bábovkovou formu. 2. Šlehejte bílky s dvěma lžícemi cukru a špetkou soli do pevného nadýchaného sněhu. Šlehejte pomalu, aby sníh měl všechny své kvality. (Mísa i metlička musejí být absolutně odmaštěné, špetka soli nebo pár kapek citrónu také pomohou. Bílky šlehejte ze začátku velmi pomalu a buďte trpělivý, protože pomalé šlehání zaručí tvorbu co nejmenších bublinek tedy i s pevnější membránou, které zajistí stálejší a pevný sníh. Chce to trpělivost, ale vyplácí se i u pečení bílkových dezertů jako je Pavlov, Meringue, …) 3. Zbylý cukr smíchejte s moukou, škrobem a práškem do pečiva. Prosejte do ušlehaných bílků, přidejte kůru, extrakt a opatrně vmíchejte. Následně opatrně vmíchejte i máslo a nalijte do bábovkové formy. 4. Pečte přibližně 30 minut a výsledek otestujte špejlí. Po chvíli chladnutí můžete opatrně vyklopit na talíř.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.