- Autor: cometcate
- Uživatelský recept
- Porce: 14.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 250 |
Olej olivový | 60 |
Ocet | 20 |
Mouka pšeničná celozrnná | 250 |
Mouka pšeničná hladká | 120 |
Žitná mouka | 50 |
Sůl | 8 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 8 |
Droždí | 15 |
Lněné semínko drcené | 30 |
Energetická hodnota celkem: 8922 kJ
Bílkoviny (g): 64,
Tuky (g): 77,
Sacharidy (g): 296,
SAFA (g): 33,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 53,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 637 kJ
Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 21.1, SAFA (g): 2.4, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
• 250 ml vlažné vody • 3 lžíce olivového oleje • 1 lžíce octa • 250 g špaldové mouky ( nebo celozrnné pšeničné mouky) • 100–150 g pšeničné mouky • 50 g žitné mouky • 1 lžička soli • 1 lžička cukru • 1 lžička sušeného nebo ¼ čerstvého droždí • koření a semínka dle chuti (nejvíc dávám lněné a slunečnicové) Suroviny dejte v uvedeném pořadí do mísy a zpracujte těsto (kdo používá pekárnu dá do pečicí nádoby a zapněte program těsto). Po nakynutí těsto vyjměte, rozválejte na plát, nakrájejte na 15 trojúhelníků a od delší strany je zarolujte tak, aby vznikly rohlíky. Narovnejte je na plech s pečicím papírem a nechte ještě půl hodiny kynout. Pečte v troubě předehřáté na 220 stupňů asi 20 minut dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.