- Autor: cometcate
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zelí bílé kysané | 500 |
Sůl | 7 |
Pažitka | 30 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 50 |
Cibule | 70 |
Vejce celá průměr | 110 |
Česnek | 8 |
Pohanka | 250 |
Energetická hodnota celkem: 6789 kJ
Bílkoviny (g): 54,
Tuky (g): 69,
Sacharidy (g): 189,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 42,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1697 kJ
Bílkoviny (g): 13.5, Tuky (g): 17.3, Sacharidy (g): 47.3, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 10.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Uvarime pohanku ve vode domekka, nechame vychladnout. Pridame k ni prolisovany cesnek, vejce, nejemno nasekanou cibuli a pazitku, promichame, dochutime soli, peprem a kminem. Nechame 10 minut odlezet. Rozehrejeme olej na panvi, tvorime placky a smazime do zlatova. Podavame s kysanym zelim.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.