- Autor: ajanka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Droždí | 42 |
Máslo čerstvé | 73 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 76 |
Žloutek | 20 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 350 |
Mouka pšeničná polohrubá | 560 |
Dochucovadla:
Rum,cukr moučka, lžička másla
Energetická hodnota celkem: 12714 kJ
Bílkoviny (g): 70,
Tuky (g): 76,
Sacharidy (g): 515,
SAFA (g): 47,
Cukry (g): 100,
Vláknina (g): 45,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 795 kJ
Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 32.2, SAFA (g): 2.9, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Z uvedených surovin ( mimo rum a lžičku másla) vyparacujeme hladké těsto které necháme 30 minut kynout na teplém místě pod utěrkou. Po nakynutí rozválíme na vále a pomocí sklenice vykrajujeme kolečka. Na polovinu z nich dáme marmeládu a přikryjeme druhým kolečkem a pořádně stlačíme aby marmeláda nevytekla. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 minut pod utěrkou kynout. Potom pečeme při 175 stupních asi 15 minut. Po vytažení z trouby potřeme rozpuštěným máslem s troškou rumu a pocukrujeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.