- Autor: Berysvob
- Uživatelský recept
- Porce: 11.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh odtučněný průměr | 250 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 200 |
Máslo čerstvé | 100 |
Rozinky | 50 |
Mouka pšeničná hladká | 370 |
Kakao na vaření Orion (v suchém stavu) | 30 |
Mléko trvanlivé plnotučné (3,5 % tuku) | 400 |
Vejce celá průměr | 155 |
Dochucovadla:
špetka soli, špetka kypřicího prášku
Energetická hodnota celkem: 15399 kJ
Bílkoviny (g): 113,
Tuky (g): 119,
Sacharidy (g): 528,
SAFA (g): 74,
Cukry (g): 255,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1400 kJ
Bílkoviny (g): 10.3, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 48, SAFA (g): 6.7, Cukry (g): 23.2, Vláknina (g): 3.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Formu na bábovku vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, vejce, mléko a z bílků sníh. Půlku těsta obarvíme kakaem. Pečeme při 170 stupních asi 70minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.