- Autor: jin1jin
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 190 |
Vepřová plec | 150 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Olej olivový | 5 |
Cibule | 10 |
Česnek | 5 |
Mrkev | 20 |
Rajčata konzervovaná | 100 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 2 |
Citronová šťáva | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bobkový list, hřebíček 3, mletý kmín 1/4 lžičky
Energetická hodnota celkem: 2294 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 48,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na oleji zesklovatět cibuli a česnek, vložit pokrájené osolené opepřené maso. Opéct ze všech stran, přidat nakrájenou mrkev a krátce opéct. Podlít trochou vody, přidat koření, poklici a dusit půl hodiny. Když je maso měkké přidáme pokrájené brambory, sterilizovaná rajčata a dusíme 20 minut. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem, solí, pepřem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.