- Autor: kuhnj
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 4 |
Smetana na vaření 12% | 200 |
Mouka pšeničná hladká | 6 |
Olej olivový | 18 |
Brokolice | 250 |
Mrkev | 250 |
Kuřecí prsa bez kůže | 300 |
Dochucovadla:
2 lžičky kari koření, sůl, pár kapek citr.šťávy
Energetická hodnota celkem: 4071 kJ
Bílkoviny (g): 85,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 54,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1357 kJ
Bílkoviny (g): 28.3, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 18, SAFA (g): 9, Cukry (g): 11.7, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na tenké proužky a restujeme ho na trošce oliv.oleje. Když je maso hotové,osolíme ho a vyndáme z výpeku. Do výpeku vložíme nakrájenou mrkev(já kupuji karotku s natí, protože je křehčí a neloupu ji ani neškrábu) a pod pokličkou chvíli restujeme-nepodlévám! Asi po 5 minutách přidáme brokolici a také chvíli necháme restovat do změknutí .Když je zelenina hotová-nesmí být rozvařená, zaprášíme kari kořením, zalijeme 200 ml smetany a 100-200ml vody. Přivedeme k varu a vložíme maso, necháme krátce povařit a dochutíme solí, cukrem a citr.šťávou. Nakonec, pokud je třeba, zahustíme asi 2 lžičkami hl.mouky nebo inst.jíšky, krátce povaříme . Před podáváním necháme chvíli v teple odpočívat, aby se chutě spojily.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.