- Autor: kuhnj
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pór | 100 |
Celer bulva | 50 |
Mrkev | 100 |
Kedlubna | 100 |
Vločky ovesné | 32 |
Máslo čerstvé | 18 |
Dochucovadla:
sůl, kmín, česnek, petrželka
Energetická hodnota celkem: 1628 kJ
Bílkoviny (g): 11,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 48,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 407 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 12, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
4 lžíce ovesných vloček lehce orestujeme na másle, zalijeme 1l vody, osolíme, přidáme kmín. Zeleninu nakrájíme a také dáme vařit. Až zelenina změkne, přidáme prolisovaný česnek a nakonec nakrájenou petrželku. Podle chuti, můžeme polévku zředit vodou nebo přidat ještě jinou zeleninu...
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.