- Autor: blueberry0666
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kedlubna | 34 |
Petržel - kořen | 50 |
Mrkev | 131 |
Celer bulva | 40 |
Rajčata | 95 |
Cibule | 79 |
Česnek | 11 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Masox (hotový výrobek) | 2 |
Jáhly | 100 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1500 |
Dochucovadla:
drcený kmín, bazalku a pepř
Energetická hodnota celkem: 3035 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 109,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 759 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 27.3, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
všechnu zelenu oloupeme (rajčata nemusíme) a nakrájíme na malé kostičky, mrkev můžeme nastrouhat na hrubo, aby byla dříve hotová, česnek ideálně prolisovat. Jáhly několikrát prolijeme v sítu horkou vodou. Nejdříve na oleji zpěníme cibuli s česnekem, poté přidáme zbytek zeleniny a dusíme doměkka. Zalijeme 1,5l horké vody a přidáme propařené jáhly. Přidáme zeleninový bujón (nemusí nutně být, ale já jsem na tu chuť zvyklá) Vaříme cca 10-15 minut. Přidáme drcený kmín, bazalku a pepř.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.