- Autor: vlastik.yaris
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 500 |
Máslo čerstvé | 70 |
Vejce celá průměr | 100 |
Mléko trvanlivé odtučněné (0,5 % tuku) | 220 |
Droždí | 20 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 3 |
Energetická hodnota celkem: 10618 kJ
Bílkoviny (g): 78,
Tuky (g): 74,
Sacharidy (g): 382,
SAFA (g): 44,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 531 kJ
Bílkoviny (g): 3.9, Tuky (g): 3.7, Sacharidy (g): 19.1, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Necháme v pekárně zpracovat těsto (nebo ho zpracujeme ručně, ale od té doby, co mám pekárnu, to dělám jen vyjímečně), pak ho vyndáme, zapracujeme do něj čokoládové pecky a necháme kynout při pokojové teplotě. Při kynutí v pekárně by se mohla čokoláda rozpustit (toť moje úvaha, nemusí to být pravda!). Po vykynutí, po cca hodině a půl, uděláme malé briošky ve tvaru bochánků nebo válečků, svrchu párkrát nařízneme, necháme znovu kynout asi dvacet minut, pak potřeme žloutkem a pečeme při 180°C 15 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.