- Autor: blueberry0666
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 212 |
Olej olivový | 3 |
Sůl | 4 |
Mleté maso míchané průměr | 150 |
Smetana zakysaná 15% | 85 |
Paprika červená | 100 |
Gouda 48% | 15 |
Dochucovadla:
pepř, sůl, ml. paprika
Energetická hodnota celkem: 4143 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 77,
Sacharidy (g): 48,
SAFA (g): 39,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
brambory oloupeme a uvaříme do poloměkka. Poté je nakrájíme na silnější plátky (cca 1,5cm) a vložíme do menší, olejem vymazané, zapékací mističky. Posolíme, popepříme. Mleté maso smícháme se zakysanou smetanou, paprikou, pepřem a solí. Směs vyklopíme na brambory. Na závěr přiložíme 1/2 paprikového lusku, který jsme si dlaní ruky rozmáčkli, tak aby byl řádně placatý a ležel na mase. Pečeme, dokud se na paprice neudělají bubliny. Cca 15-20 minut na 200°. Před dopečením vložíme pod papriku 2 plátky sýra (nemusí být)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.