- Autor: flyingjoy
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
puding. prášek Amylon | 74 |
Cukr hroznový Glukopur | 10 |
Piškoty tradiční | 90 |
Jablka | 1500 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 300 |
Energetická hodnota celkem: 6336 kJ
Bílkoviny (g): 10,
Tuky (g): 5,
Sacharidy (g): 350,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 241,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 528 kJ
Bílkoviny (g): 0.8, Tuky (g): 0.4, Sacharidy (g): 29.2, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 20.1, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Z jablek vykrájíme jádřinec, oloupeme a nakrájíme do hrnce na kousky. Podusíme s vodou cca 2 - 3 dl, dle šťavnatosti hjablek. Změklá jablka rozmixujeme na kaši, osladíme cca 2 lžícemi glukopuru a vmícháme 2-3 vanilkové pudinkové prášky rozmíchané ve troše vody a chvíli. Vznikne hustá kaše. Dno dortové formy vyložíme dětskými piškoty, které trochu zvlhčíme např. ovocným čajem, aby při nalévání zůstaly na dně formy. Nalejeme na ně směs a dáme do chladna ztuhnout do druhého dne. Recept je na velkou dortovou formu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.