- Autor: Dejll
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová krkovice | 1140 |
Cibule | 100 |
Česnek | 10 |
Houby čerstvé průměr | 197 |
Hořčice plnotučná průměr | 25 |
Mouka žitná celozrnná | 50 |
ŠPALDOVO-POHANKOVÁ VŘETENA | 300 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 18479 kJ
Bílkoviny (g): 245,
Tuky (g): 256,
Sacharidy (g): 281,
SAFA (g): 107,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2640 kJ
Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 36.6, Sacharidy (g): 40.1, SAFA (g): 15.3, Cukry (g): 2.9, Vláknina (g): 4.1, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibuli, po té osmahneme na plátky nakrájené a osolené maso, zalijeme vodou, přidáme houby a česnek a pozvolna dusíme do změknutí. Po té maso vyndáme a zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě s hořčicí. Povaříme, dle potřeby osolíme a podáváme s těstovinami, rýží, bulgurem nebo čím máme rádi. My měli se špaldovo-pohankovými vřeteny.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.