- Autor: Motylka88
- Doba přípravy (min.): 150
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová pečeně libová | 500 |
Cibule | 100 |
Žampiony | 250 |
Paprika červená | 200 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 300 |
Mouka žitná celozrnná | 20 |
Olej olivový | 10 |
Česnek | 10 |
Dochucovadla:
1 lžíce pálivé papriky, 1 lžíce kmínu, 1/2 bujónu do vývaru
Energetická hodnota celkem: 4147 kJ
Bílkoviny (g): 130,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 61,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1037 kJ
Bílkoviny (g): 32.5, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 15.3, SAFA (g): 3, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta a pak je obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndejte, do hrnce naopak vsypte cibuli (je-li potřeba, přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova. Přidejte česnek, houby a papriku a opékejte pět minut do změknutí. Do hrnce vraťte maso, přidejte nakládaná rajčata a přilijte vývar. Přiklopte a dejte na dvě až dvě a půl hodiny do trouby, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou. Dosolte podle chuti a těsně před servírováním posypte nasekanou petrželkou.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.