- Autor: tanik2
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka špaldová celozrnná | 80 |
Mouka žitná celozrnná | 80 |
Cottage 20% průměr | 200 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 120 |
Olej olivový | 50 |
Jablka | 470 |
Marmeláda pomerančová 40 % ovoce (Schwartau) | 100 |
Dochucovadla:
sůl, skořice (třtinový cukr)
Energetická hodnota celkem: 7373 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 62,
Sacharidy (g): 251,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 119,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 922 kJ
Bílkoviny (g): 5.6, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 31.4, SAFA (g): 4, Cukry (g): 14.9, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
z mouky, vody a oleje a špetky soli vypracujeme vláčne testo a dame minimalne na 10 min odpocinout do lednice. Pote testo rozvalime vyloziome kolacovou formu a plnime naplni. Napln: rozmixujeme cottage, marmeladu a 2 jablka. Nakonec kolac s naplni poklademe na platky nakrajeným 1 jablkem, posypeme skorici a mozno i trochou trinoveho cukru a dame pect na 180 do vyhrate trouby na 25 až 35 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.