- Autor: Motylka88
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka žitná celozrnná | 150 |
Červená řepa | 450 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 120 |
Vejce celá průměr | 220 |
Espresso bez mléka a cukru | 50 |
Dochucovadla:
kakao 5 lžic, 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku, sůl
Energetická hodnota celkem: 6319 kJ
Bílkoviny (g): 57,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 263,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 144,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Ty gramy berte trochu s rezervou - tím, že jsem recept dělala podle svého, tak jsem pořád dosypávala a to už samozřejmě zvážit nešlo. Taky budete mít jinak velké řepy atd. - doporučuju ochutnávat těsto :) Ze všeho nejdřív je dobré si vyhradit necelou hoďku na uvaření řepy. Řepu necháme vychladnout, mezitím nachystáme suchou směs z mouky, kakaa, cukru, kypřícího prášku, špetky soli. Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme do sněhu. Sníh z bílků dáme bokem a nyní se pustíme do loupání řepy a jejího následného mixování. Snažte se fakt co nejvíc to jde, pokud by vám tam nějaký větší kousek zbyl nerozmixovaný, tak je v buchtě pak docela cítit :) do velké mísy nalijeme žloutky, rozmícháme je s kávou, přilijeme rozmixovanou řepu a za stálého míchání dosypáváme naši suchou směs, do směsi lehce zamícháme sníh z bílků a výsledně těsto nalijeme na plech. Necháme péct na 180°C zhruba na půl hodinky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.