- Autor: keridwen1
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 48.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Marhuľový džem | 300 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 200 |
Kypřící prášek do pečiva | 12 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mouka špaldová celozrnná | 450 |
Mouka pšeničná polohrubá | 150 |
Máslo čerstvé | 300 |
Dochucovadla:
Škorica, pravá vanilka, rumová aróma
Energetická hodnota celkem: 24242 kJ
Bílkoviny (g): 92,
Tuky (g): 269,
Sacharidy (g): 728,
SAFA (g): 173,
Cukry (g): 280,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 505 kJ
Bílkoviny (g): 1.9, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 15.2, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Z prísad vymiesime cesto. Rozdelíme na dve polovice. Jednu vyvaľkáme priamo na vymastenom a vymúčenom plechu, (cesto je príliš krehké na prenášaniez dosky na plech) potrieme lekvárom (alebo tvarohom) a z druhej polovice vaľkáme šúlky, ktoré ukladáme v rozostupoch vedľa seba a potom krížom na seba tak, aby nám vznikli mriežky. Pečieme vo vyhriatej rúre cca na 180 °C (asi 30-40 min.) až doružova. Okraje majú byť chrumkavé a cesto vláčne. Zaručený je test špáratko. Keď a ceto nepepí, koláčik ja hotový. Ja používam domáci džem, aspon viemz čoho je a koľko cukru v ňom máme. Ale vhodný je aj Dia bez cukru.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.