- Autor: lucciiee
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Červená řepa | 450 |
Mouka pšeničná celozrnná | 150 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 120 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 30 |
Kypřící prášek do pečiva | 8 |
Vejce celá průměr | 200 |
šmakoun kakaovooříškový krém | 150 |
Dochucovadla:
sůl, čtvrt šálku silné kávy
Energetická hodnota celkem: 8345 kJ
Bílkoviny (g): 78,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 299,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 163,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 695 kJ
Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 24.9, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 13.6, Vláknina (g): 2.9, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Uvaříme řepu do měkka (cca 1 hodina) a necháme vychladnout. Mezitím si nachystáme suchou směs z mouky, kakaa, třtinového cukru, kypřícího prášku a špetky soli. Poté řepu oloupeme, pokrájíme na malé kousky a důkladně rozmixujeme. Oddělíme bílky od žloutků. Do velké mísy nalijeme žloutky, rozmícháme je s kávou, přilijeme rozmixovanou řepu a za stálého míchání dosypáváme naši suchou směs. Z bílků vyšleháme sníh, který lehce vmícháme do směsi. Výsledně těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme péct na 180°C zhruba na půl hodinky. Vylepšení, které výrazně doporučuji: Po zchladnutí rozřežeme a „naplníme“ kakaooříškovým krémem od Šmakouna :)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.