- Autor: raumi2
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Králičí průměr | 1200 |
Cibule | 250 |
Olivy černé | 160 |
Olej olivový | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 100 |
Bujón průměr (hotový) | 300 |
Dochucovadla:
rozmarin, sol, cierne korenie
Energetická hodnota celkem: 14365 kJ
Bílkoviny (g): 255,
Tuky (g): 215,
Sacharidy (g): 106,
SAFA (g): 93,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 2394 kJ
Bílkoviny (g): 42.5, Tuky (g): 35.8, Sacharidy (g): 17.7, SAFA (g): 15.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Kralika naporcujeme na 4-5 casti. Jednotlive kusky osolime okorenime a obalime v hladkej muke. Oprazime na panvici zo vsetkych stran aby s maso zatiahlo. Podlejeme vinom. Pridame cibulku a rozmarin. Pockame, kym sa alkohol z vina nevypari. Podlejeme vyvarom a zakrite dusime 20 minut. Pridame nadrobno nakrajane cierne olivy a ak treba pridame este trochu vyvaru. Znova dusime pod pokrievkou kym maso nezmakne. Ak je treba obcas pridame vyvar, alebo vodu. Podavame s ryzou alebo zemiakmi.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.