- Autor: RIO mare
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Papričky chilli | 30 |
Parmezán 25 % průměr | 35 |
Oleje (všechny druhy) | 50 |
Česnek | 20 |
Cibule | 100 |
Brokolice | 500 |
Rio Mare NATURA tuňák ve vlastní šťávě | 160 |
Těstoviny vařené - průměr | 350 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 6290 kJ
Bílkoviny (g): 93,
Tuky (g): 69,
Sacharidy (g): 128,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1573 kJ
Bílkoviny (g): 23.3, Tuky (g): 17.3, Sacharidy (g): 32, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
1. Pro zachování vitamínů a minerálů uvařte brokolici v páře. Po vyndání z hrnce ji ihned propláchněte studenou vodou, aby zůstala přirozeně zelená. Rozdělte brokolici na malé růžičky a stonek pokrájejte. 2. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, poté propláchněte a zakápněte trochou olivového oleje. 3. Cibuli, česnek a papričku nakrájejte najemno a osmahněte je na velké pánvi na řepkovém oleji. 4. Do pánve nyní přidejte těstoviny, brokolici, odkapaného tuňáka a nechte chvíli opékat. 5. Při servírování nezapomeňte každou porci posypat trochou strouhaného parmezánu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.