- Autor: cisarova
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jáhly (v suchém stavu) | 250 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 500 |
Med | 30 |
Vlašské ořechy | 30 |
Rozinky | 50 |
Kokos strouhaný | 70 |
Hera | 20 |
Vejce celá průměr | 165 |
Dochucovadla:
skořice mletá, vanilkový cukr
Energetická hodnota celkem: 10149 kJ
Bílkoviny (g): 73,
Tuky (g): 110,
Sacharidy (g): 280,
SAFA (g): 62,
Cukry (g): 90,
Vláknina (g): 38,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1269 kJ
Bílkoviny (g): 9.1, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 7.8, Cukry (g): 11.3, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Jáhly spaříme horkou vodou a uvaříme je v mléce (lze i ve vodě, nebo 1/2 na 1/2),do kterého přidáme 1 vanilkový cukr a špetku soli. Měkké jáhly (tekutina musí být vyvařená)necháme vychladnout a přidáme 1 lžící medu, nasekané vlašské ořechy, rozinky, kokos, trošku mleté skořice a celá vejce. Lze nastrouhat 1 jablko. Do vymazané formy přendáme tuto směs, kterou můžeme poklást švestkami ve vlastní šťávě. Nakonec přidáme kousek másla. Pečeme 45 minut na 200 °.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.