- Autor: yanek
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 125 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 150 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 120 |
Mouka pšeničná polohrubá | 150 |
Višně | 100 |
Energetická hodnota celkem: 8082 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 322,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 181,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 808 kJ
Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 32.2, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 18.1, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
2 vajíčka, z bílků ušlehat sníh. Ze žloutků, 1/2 hrnku cukru krupice, 4 lžíce oleje, 1 lžička prášku do pečiva, 1/2 hrnku kakaa a 1/2 hrnku polohrubé mouky vytvoříme těsto. Do těsta vmícháme vypeckované třešně, višně, maliny apd (může být i kompotované), lehce vmícháme sníh, nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct na cca 25 minut na 200°C. Studený potíráme ušlehanou šlehačkou či pařížskou šlehačkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.