- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ocet | 3 |
Hořčice kremžská (Hellmann´s) | 5 |
Salát římský | 40 |
Ředkvičky | 80 |
Okurka salátová | 100 |
Těstoviny průměr syrové | 30 |
Vlašské ořechy | 4 |
Hermelín 45 % průměr | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Kuřecí prsa | 90 |
Energetická hodnota celkem: 1576 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 28,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě – „na skus“. Scedíme a pokapeme dvěma gramy oleje. Do porce kuřecího masa prořízneme otvor, naplníme dílkem hermelínu a sekanými ořechy, sepneme párátkem, mírně osolíme, opepříme, opečeme na zbylém oleji, podlijeme a dáme upéct do trouby. Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na hranolky, přidáme k těstovinám, dochutíme zálivkou z octa, hořčice a bílého pepře, zlehka zamícháme. Servírujeme obložené římským salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.