- Autor: lucciiee
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 40 |
Rozinky | 50 |
Maliny | 100 |
Kokos strouhaný | 50 |
Mandle | 50 |
Pilos tvaroh odtučněný | 250 |
Kokosové mléko (sušené) | 165 |
Želatina (v suchém stavu) | 10 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 50 |
Dochucovadla:
sladidlo (stevie)
Energetická hodnota celkem: 8985 kJ
Bílkoviny (g): 75,
Tuky (g): 167,
Sacharidy (g): 130,
SAFA (g): 127,
Cukry (g): 95,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1123 kJ
Bílkoviny (g): 9.4, Tuky (g): 20.9, Sacharidy (g): 16.3, SAFA (g): 15.9, Cukry (g): 11.9, Vláknina (g): 3.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Přes noc dáme namočit rozinky/datle (jde i na rychlo - zalít horkou vodou a chvíli počkat). Poté je vhodíme do mixéru spolu s kakaem (20g), kokosem a ořechy - např. mandlemi/vlašskými ořechy.. (pokud nemáte mleté, můžete tam rovnou dát i celé, stejně to budete mixovat). Podle chuti dosladíme - já používám stevii, ale použít lze i agáve sirup, med, javorový sirup, cukr... Krátce vše rozmixujeme v hladkou hmotu a tu pak rozprostřeme na dno menší dortové formy. Vznikne nám tak kakaová krusta. Tvarohový krém připravíme následovně - tvaroh smícháme s kokosovým mlékem a dle chuti opět osladíme. Želatinu rozmícháme se 3 lžícemi vody a necháme asi 5 minut nabobtnat. Poté ji krátce zahřejeme, dokud se nerozpustí a ihned k ní přimícháme 2 lžíce připraveného krému. Tento želatinový základ poté vmícháme ke zbytku krému. Poté následuje jen vrstvení - na spodní krustu rozprostřeme ovoce - maliny, či lesní ovoce.. a zalijeme krémem. Takto připravený dortík dáme do lednice chladit. Tuhne cca 2 hodiny a poté následuje finální dozdobení kakaovým krémem. Ten připravíme smícháním kakaového prášku (asi 20g) s vodou - tu přimícháváme postupně po lžičkách, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Opět dosladíme dle chuti a potřeme vršek dortíku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.