- Autor: Katulata
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 425 |
Olej olivový | 10 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 6 |
Sůl | 6 |
Droždí | 20 |
Mouka bezlepková | 500 |
Energetická hodnota celkem: 7950 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 378,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 497 kJ
Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 1.6, Sacharidy (g): 23.6, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 0.9, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Mouku smícháme s kváskem (droždí, pár kapek vlažného mléka, trocha cukru). S olejem (1lžíce), lžičkou soli(asi 6g) a vodou uhněteme vláčné těsto. Plech vyložíme papírem na pečení. Těsto necháme vykynout. Poté dáme na pečící papír a roztáhneme po celé délce (toho těsta je na dva plechy, takže si to rozdělte na dvě půlky). Pizzu si obložte dle přání Moje poznámka: bezlepkové těsto je poněkud jiné a řidší než klasické těsto, ale nelekněte se opravdu to vyjde. A ještě jedna rada, když budete těsto na plechu roztahovat, dělejte to s mokrýma rukama, na suché ruce se těsto strašně lepí :-) A kuchařka praví, že z této dávky je 16 porcí :-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.