TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Červená čočka s rajčaty

Zpět
  • Autor: danapick
  • Doba přípravy (min.): 25
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

Kari,pepř,bobkový list,sůl a ocet.

Energetická hodnota celkem: 3250 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 83, SAFA (g): 4, Cukry (g): 25, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1083 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 27.7, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Čočku propláchneme studenou vodou. Cibuli nakrájíme nahrubo. Spaříme rajčata a oloupeme je. Na oleji osmažíme cibuli, až zesklovatí. Přidáme čočku a zalijeme dostatečným množstvím vroucí vody, přidáme koření. Směs povaříme 8 - 10 minut. Když je čočka téměř měkká, přidáme na kousky nakrájená rajčata,čočku s rajčaty osolíme podle chuti. Chvilku ještě povaříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku. Čočku s rajčaty ihned podáváme. Červená čočka se hodí jako klasická přílohová čočka nebo samostatné jídlo.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři