- Autor: danapick
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka červená (v suchém stavu) | 120 |
Rajčata | 300 |
Cibule | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 33 |
Dochucovadla:
Kari,pepř,bobkový list,sůl a ocet.
Energetická hodnota celkem: 3250 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 83,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1083 kJ
Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 27.7, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Čočku propláchneme studenou vodou. Cibuli nakrájíme nahrubo. Spaříme rajčata a oloupeme je. Na oleji osmažíme cibuli, až zesklovatí. Přidáme čočku a zalijeme dostatečným množstvím vroucí vody, přidáme koření. Směs povaříme 8 - 10 minut. Když je čočka téměř měkká, přidáme na kousky nakrájená rajčata,čočku s rajčaty osolíme podle chuti. Chvilku ještě povaříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku. Čočku s rajčaty ihned podáváme. Červená čočka se hodí jako klasická přílohová čočka nebo samostatné jídlo.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.