- Autor: misour
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 80 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 80 |
Vejce celá průměr | 165 |
vanilkový cukr | 20 |
Jahody | 200 |
Džem průměr | 60 |
Smetana ke šlehání 33% | 200 |
Měkký tvaroh (Olma) | 100 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
vanilkový cukr | 20 |
Energetická hodnota celkem: 8926 kJ
Bílkoviny (g): 54,
Tuky (g): 83,
Sacharidy (g): 286,
SAFA (g): 51,
Cukry (g): 210,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 595 kJ
Bílkoviny (g): 3.6, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 19.1, SAFA (g): 3.4, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Ušleháme žloutky s vanilkovým cukrem, ušleháme bílky s krupicovým cukrem /sníh/, který potom opatrně přidáme do žloutků. Do směsi prosijeme mouku. Lehce promícháme a rozetřeme na pečící papír. Pečeme na 200 st asi 10 min. Roládu necháme vychladnout na papiře. Mezitím vyšleháme šlehačku. Zvlášť ušleháme tvaroh s cukrem a zlehka přimícháme ušlehanou šlehačku. Vychladlou roládu sundáme z papíru. Potřeme jahodovým džemem a krémem. Poklademe jahodama a srolujeme. Dáme do lednice do druhého dne vychladit.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.