- Autor: keepinka
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Slanina anglická | 100 |
Špenátové listy mražené | 400 |
Česnek | 30 |
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku) | 270 |
Strouhanka | 47 |
Cibule | 60 |
Vejce celá průměr | 440 |
Hovězí maso zadní průměr | 500 |
Dochucovadla:
sul, pepr
Energetická hodnota celkem: 9150 kJ
Bílkoviny (g): 204,
Tuky (g): 113,
Sacharidy (g): 79,
SAFA (g): 49,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 610 kJ
Bílkoviny (g): 13.6, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 5.3, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Spenat nechame rozpustit, primichame 200 ml mleka, 1 vejce, 3 lzice strouhanky, 3 strouzky cesneku utrene a sul. Povarime a odstavime. Uvarime 6 vajec natvrdo. Mlete hovezi maso smichame s 1 vejcem, 2 lzicemi strouhanky, 70 ml mleka, cibuli, 2 strouzky cesneku, osolime a opeprime. Rozvalime na placku a namaso rozetreme spenat a poklademe vejce natvrdo. Zabalime a dame do formz na biskupsky chlebicek. Poklademe platky slaniny. Peceme na 200 stupnu 30 min prikryte alobalem a pak 20 min odkryte.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.