- Autor: magda51
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Petržel - kořen | 13 |
Mrkev | 13 |
Celer bulva | 13 |
Cibule | 20 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 7 |
Hovězí maso zadní průměr | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř , nové koření, bobkový list ,tymián,citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 928 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 6,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Omyté porce hovězího masa zlehka naklepejte,osolte,opepřete.Naq pánvi rozehřejte olej,hovězí plátky na něm z obou stran opečte,vyjměte a uchovejte v teple . Na zbylém oleji orestujte nakrájenou zeleninu a cibuli,vraťe opečené maso doplňte kořením,podlijte a duste, až je maso měkké.Zahustěte moukou,pak zalijte vodou,důkladně promíchejte a za stálého mícháníé nechte povařit.Jako přílohu podávejte dva knedlíky podle klasického receptu.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.