- Autor: marbell1
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory vařené | 540 |
Vejce celá průměr | 220 |
Hrášek | 100 |
Mrkev | 140 |
Pór | 60 |
Brokolice | 70 |
Salám šunkový | 220 |
Celer bulva | 20 |
Cuketa | 124 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Vejce celá průměr | 110 |
Eidam 30% | 60 |
Olej olivový | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, česnek
Energetická hodnota celkem: 7758 kJ
Bílkoviny (g): 115,
Tuky (g): 87,
Sacharidy (g): 146,
SAFA (g): 39,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 1940 kJ
Bílkoviny (g): 28.8, Tuky (g): 21.8, Sacharidy (g): 36.5, SAFA (g): 9.8, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
zeleninu a salám orestujeme na olivovém oleji, osolíme, opepříme, přidáme česnek (není nutné). Po chvíli přidáme uvařené brambory a uvařená vejce (4ks). Promícháme a dáme do rozehřáté trouby. Před dopečením polijeme vejci (2ks) rozšlehanými v mléce a poklademe sýrem. Pečeme do zlatova. Podáváme se zeleninovým salátem
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.