- Autor: slepyce
- Doba přípravy (min.): 13
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ovesné vločky jemné s vlákninou (Emco) | 40 |
Máslo čerstvé | 10 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 75 |
Voda | 75 |
Dochucovadla:
sůl ovoce a koření podle chuti
Energetická hodnota celkem: 1017 kJ
Bílkoviny (g): 7,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 25,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ovesné vločky smícháme s vodou a necháme nacucat (stačí pár minut, ale čím déle tím lépe, já nechávám přes noc) V malém kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme nacucané vločky i se zbytkem vody, osolíme a necháme minutku zatáhnout. Přidáme mléko a za stálého míchání vaříme asi 10 minut. Do hotové ovesní kaše přídáme ovoce, zeleninu, ořechy a koření dle vlasní chuti. Moje oblíbená varianta je s jablky, skořicí a malou lžičkou medu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.