- Autor: .lelinka.
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory rané | 716 |
Klobása ostravská | 300 |
Cibule | 120 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Mouka pšeničná bílá | 30 |
Dochucovadla:
Sůl, paprika sladká, pepř,
Energetická hodnota celkem: 5443 kJ
Bílkoviny (g): 64,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 155,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 778 kJ
Bílkoviny (g): 9.1, Tuky (g): 6.6, Sacharidy (g): 22.1, SAFA (g): 2.4, Cukry (g): 2.9, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 1.1
Postup přípravy
Brambory a uzeninu nakrájíme na kousky. Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme růžovou jíšku. Nakonec do ní přimícháme mletou papriku. Přilijeme asi litr (možná trochu víc, záleží jak hustý guláš máme rádi) studené vody, osolíme, opepříme, vsypeme pokrájené brambory, uzeninu a papriku, okmínujeme a za občasného zamíchání vaříme do změknutí brambor. Před koncem vaření přidáme větší špetku majoránky, kdo chce, může přidat kostku masoxu. Po vypnutí a ukončení varu přimícháme prolisovaný česnek. Podáváme s pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.