- Autor: lin18
- Doba přípravy (min.): 80
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 120 |
Těstoviny (uvařené) | 180 |
Špenátové listy mražené | 80 |
Česnek | 5 |
Rajčata | 50 |
Rajský protlak | 10 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Máslo čerstvé | 5 |
Eidam 30% | 15 |
Energetická hodnota celkem: 2821 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 65,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180 °C. Špenát zbavený stonků ponoříme na 2 minuty do vroucí vody, scedíme jej, přelijeme studenou vodou, necháme odkapat a vychladnout. Plátky těsta uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Mleté kuřecí maso s česnekem a nadrobno nakrájenou slaninou opékáme na oleji asi 5 minut dozlatova, přidáme protlak, rajčata, omáčku a vývar. Přivedeme k varu. Potom teplotu snížíme a směs s trochu odkrytou pokličkou povaříme asi 10 minut, až mírně zhoustne. Osolíme a opepříme. Sýrová omáčka: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, odstavíme ji a postupně do ní vmícháme mléko. Znovu zahříváme za stálého míchání asi 4 minuty do zhoustnutí. Odstavíme a vmícháme sýr. Velkou zapékací mísu vytřeme máslem nebo olejem a na dno upravíme třetinu kuřecí směsi. Na ni položíme 4 plátky těsta na lasagne, polijeme třetinou sýrové omáčky, na ni přidáme další vrstvu kuřecí směsi, špenát, plátky těsta, vrstvu sýrové omáčky, zbytek kuřecí směsi, plátků těsta a sýrové omáčky. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Lasagne se špenátem a kuřecím masem pečeme asi 50 minut dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.