- Autor: zizalidusot
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Droždí | 10 |
Šunka kuřecí prsní | 100 |
Eidam 45 % průměr | 60 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Sůl | 3 |
Voda | 250 |
Mouka pšeničná hladká | 250 |
Rajský protlak | 50 |
Energetická hodnota celkem: 5612 kJ
Bílkoviny (g): 59,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 196,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1403 kJ
Bílkoviny (g): 14.8, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 49, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Ve vlažné vodě rozdrobíme kvasnice.Smíchame s moukou, solí a olejem a vypracujeme ve vláčné těsto.Necháme uležet v lednici cca 12 hodin. Ale de to i bez toho. Těsto rozválíme,potřeme protlake nebo rozmixovanými rajčaty, posypeme dle chuti lístky čerstvé bazalky,poklademe šunku,posypeme sýrem a v předehřáté troubě upečeme tak, aby byly okraje do zlatova a pekně křupavé.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.