- Autor: Adari
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 20 |
Eidam uzený 45% | 50 |
Mrkev | 200 |
Červená řepa | 250 |
Cibule | 100 |
Tofu uzené | 180 |
Sójové kostky, nudličky, plátky, granulát (Bona Vita) | 120 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 500 |
Eidam 30% | 100 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mléko čerstvé odstředěné (0,5 % tuku) | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 14305 kJ
Bílkoviny (g): 213,
Tuky (g): 87,
Sacharidy (g): 441,
SAFA (g): 39,
Cukry (g): 59,
Vláknina (g): 64,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 2384 kJ
Bílkoviny (g): 35.5, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 73.5, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 10.7, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Nejprve dáme vařit do osolené vody těstoviny al dente a odstavíme. Poté vaříme sojové nudličky v zeleninovém bujónu cca 20 min a poté vyždímáme vodu. Zároveň si nahrubo nastrouháme všechnu zeleninu (nejlepší je řepa a mrkev). Na pánvi zpěníme cibulku a na kostičky pokrájené uzené tofu. Přidáme okapané nudličky a restujeme dokud se trochu nepřipečou. Nakonec přídáme nastrouhanou zeleninu, na pánvi smícháme, opepříme, osolíme a společně s těstovinami promícháme. Vše promíchané dáme do pekáče, zalejeme rozkvedlaným vajíčkem s trochou mléka a pečeme na 180° asi 15 min. Posypeme nastrouhaným sýrem a ještě na 10 min necháme dopéct, aby vše bylo křupavé. Můžeme přikusovat kyselou okurku. Možná to vypadá složitě, ale není, je to výborné..... Doporučuji i pro ty, co nemusí řepu, takhle není vůbec cítit!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.